Tarta z brzoskwiniami
RenixxRodzaj posiłku: desery, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka tortowa - 1,5 szklanki
żółtko - 1 szt.
masło - 150 g
śmietana gęsta - 2-3 łyżki
cukier puder - 4 łyżki
sól - do smaku
Krem:
śmietana - 50 ml
jajko - 1 szt.
cukier waniliowy - 2 łyżeczki
mąka tortowa - 1 łyżka
Pozostałe składniki:
brzoskwinie - 4-5 szt.
płatki migdałowe - 1 garść
Sposób przygotowania:
Krem: Jajko z cukrem z wanilią zmiksować, dodać śmietanę, mąkę mleko i dokładnie wymieszać. Na podpieczone ciasto wylać mieszanką mleczną, ułożyć owoce, posypać płatkami migdałowymi i włożyć do nagrzanego do 160 stopni piekarnika.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.