Kapusta pekińska z oliwkami i serem sałatkowym
RenixxRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska, włoska
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: nabiał kozi, owczy, nabiał, cytrusy, nabiał krowi
Składniki:
pomidor - 1 szt.
oliwki czarne - 5-6 szt.
ser sałatkowy - 5-10 dag
rzodkiewka - 3-4 szt.
ogórek świeży - 1 szt.
jabłko - 1 szt.
sok z cytryny - 1 łyżka
jogurt grecki - 3 łyżki
musztarda - 1 łyżeczka
oliwa - 1 łyżka
sól do smaku
pieprz biały do smaku
cukier do smaku
Sposób przygotowania:
Jabłko obrać, pokroić w kosteczkę, skropić sokiem z cytryny. Obranego ogórka, oliwki i rzodkiewkę pokroić w cienkie plasterki. Pomidora sparzyć wrzącą wodą, usunąć nasiona i razem z serem pokroić w kostkę. Jogurt wymieszać z musztardą, oliwą, odrobiną soli, cukru i pieprzu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.