Kokosowe ciasto z białek
RenixxRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka - 2,5 szklanki
wiórka kokosowe - 0,5 szklanki
cukier - 1 szklanka
oliwa - 150 ml
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
aromat migdałowy - 10 kilka kropel
Sposób przygotowania:
Białka z cukrem ubić na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania wlewać stopniowo olej na przemian z mąką i mlekiem.
Pod koniec dodać aromat, wymieszać.
Ciasto przełożyć do silikonowej lub wyłożonej papierem do pieczenia formy keksowej i piec w temp. 170 stopni około 40 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.