
Puszysty omlet z pomidorami i cebulą

Rodzaj posiłku: śniadanie
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
pomidor - 1 szt.
mała cebula - 1 szt.
masło - 1 łyżka
mąka pszenna - 1 łyżka
szczypiorek posiekany - 1-2 łyżka
sól, pieprz biały - do smaku
Sposób przygotowania:
Do ubitych jajek wlać łyżkę wody, wsypać mąkę, pomidory, łyżkę szczypiorku, odrobinę soli, pieprz, delikatnie wymieszać. Masę jajeczną wylać na patelnię z cebulą, zamieszać, przykryć i smażyć aż spód się zarumieni. Delikatnie przewrócić na drugą stronę i zrumienić. Usmażony omlet wyłożyć na talerz, posypać pozostałym szczypiorkiem, podawać.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.