Sałatka warzywna z pieczonym mięsem
RenixxRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: nabiał, jajka, mięso, strączkowe, drób, nabiał krowi
Składniki:
ogórki kiszone - 3 szt.
jabłka - 2 szt.
marchewka ugotowana - 3 szt.
seler ugotowany - 1 szt.
mięso z kurczaka pieczone - 30 dag
majonez - 150 ml
jogurt naturalny - 100 ml
cebula - 1 szt.
fasola Jaś ugotowana - 1 szklanka
czosnek - 1 ząbek
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Ugotowane warzywa obrać ze skórki i razem z ogórkami pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać. Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Mięso pokroić w dość grubą kostkę.
Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać fasolę. Połączyć z sosem majonezowym, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, wymieszać.
Podawać z pieczywem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.