Fasolka szparagowa zapiekana
RenixxRodzaj posiłku: przystawki i przekąski, sałatki, zapiekanki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, strączkowe, pszenica, drób, nabiał krowi
Składniki:
parówki - 20 dag
masło - 2 łyżki
mleko - 1 szklanka
curry - 1 łyżeczka
posiekana natka pietruszki - 3 łyżki
żółtko - 1 szt.
ser żółty starty - 4 łyżki
sól, pieprz do smaku
Dodatkowe informacje:
Fasolka szparagowa z parówkami zapiekana w sosie z żółtym serem jest bardzo smaczną przystawką do obiadu.Sposób przygotowania:
Oczyszczoną z włókiem fasolkę wrzucić do wrzącej, osolonej wody. Gotować około 10 minut, odcedzić, wsypać do płytkiego naczynia żaroodpornego, obłożyć pokrojonymi parówkami i zalać sosem. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na kilka minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.