Mix sałat z rzodkiewką i pomidorami
RenixxRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
pomidory - 2 szt.
rzodkiewka - 1 pęk
seler marynowany - 1/2 szklanki
korniszony - 2 szt.
cebula - 1/2 szt.
śmietana - 3 łyżki
musztarda - 1 łyżeczka
cukier - 1/2 łyżeczki
sól do smaku
sok z cytryny do smaku
Dodatkowe informacje:
Sałatę z pomidorami i rzodkiewką można podawać jako lekka przekąska lub dodatek do dania z mięsem.Sposób przygotowania:
Seler osączyć z zalewy. Umytą rzodkiewkę pokroić w krążki, pomidora w pół plasterki. Gruszkę obrać, usunąć gniazda nasienne, drobno posiekać.
Śmietanę wymieszać z musztardą i odrobiną cukru. Wszystkie przygotowane składniki razem połączyć, doprawić do smaku.
Podawać od razu po przygotowaniu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.