Karpatka z masą budyniowo-śmietankową
RenixxRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
masło - 15 dag
jajka - 5 szt.
mąka pszenna - 1 szklanka
woda - 1 szklanka
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
sól szczypta
Masa:
mąka pszenna - 2 łyżki
cukier waniliowy - 2 łyżeczki
żółtka - 2 szt.
mleko - 400 ml
śmietanka kremowa - 2 szklanki
spirytus - 2-3 łyżki
żelatyna - 3 łyżeczki
budyń śmietankowy bez cukru - 1 opakowanie
cukier puder trochę
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.