
Składniki:
mąka ziemniaczana - 3 łyżki
masło lub margaryna - 200 g
jajka - 3 szt.
mleko - 0,5 szklanki
cukier - 1 szklanka
proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
aromat waniliowy - 1 łyżeczka
mus z jabłek:
jabłka - 1-1,5 kg
żelatyna deserowa - 3 łyżeczki
cukier waniliowy - 2 łyżeczki
cynamon mielony - 1 łyżeczka
cukier - do smaku
cukier puder do posypania - trochę
Sposób przygotowania:
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki, włożyć do garnka, wlać 2 łyżki wody i rozgotować. Do gorących dodać żelatynę, cynamon i cukry, wymieszać. Upieczone, zimne ciasto przekroić wzdłuż na dwa placki. Na jeden blat ciasta wyłożyć mus jabłeczny i przykryć drugim, odłożyć do ostudzenia. Po wierzchu posypać cukrem pudrem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.