Babeczki z pomarańczowo-różaną nutką
RenixxRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
margaryna - 20 dag
żółtka z gotowanych jajek - 5 szt.
jajko surowe - 1 szt.
cukier puder - 15 dag
otarta skórka z pomarańczy - 1 łyżeczka
śmietana gęsta - 1 łyżka
galaretka truskawkowa - 1 szt.
konfitura z płatków dzikiej róży - 2 łyżki
Krem
margaryna - 20 dag
cukier kryształ - 2 łyżki
jajka - 2 szt.
cukier waniliowy - 2 łyżeczki
czekolada deserowa - 10 dag
Sposób przygotowania:
Upieczone babeczki wyjąć z piekarnika, ostudzić. Marmoladę wymieszać z konfiturą z płatków róży, napełnić do połowy wgłębienia w babeczkach, zapełnić tężejącą galaretką.
Do jednej części dodać połowę rozpuszczonej czekolady.
Drugą część zabarwić odrobiną barwnika spożywczego lub sokiem z czerwonego buraka.
Krem nałożyć do rękawa cukierniczego i ozdobić babeczki. Wierzch ozdobić pozostałą czekoladą.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.