Tort makowy z orzechową masą
RenixxRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, kakao, cytrusy, orzeszki ziemne, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
cukier - 25 dag
cukier waniliowy - 2 łyżeczki
mak - 12 dag
bułka tarta - 3 łyżki
mąka tortowa - 2 łyżki
proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
aromat migdałowy - 1/2 łyżeczki
MASA ORZECHOWA
masło - 20 dag
czekolada gorzka - 10 dag
orzechy arachidowe mielone - 10 dag
spirytus - 2 łyżki
sok z cytryny do smaku
cukier puder - 1 łyżka
orzechy włoskie - 5-6 szt.
gotowa polewa czekoladowa - 1 opakowanie
PONCZ
woda przegotowana - 1/3 szklanki
likier migdałowy - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Upieczone ciasto ostudzić, przekroić wzdłuż na 3 blaty, skropić ponczem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.