Babeczki kakaowe
RenixxRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
cukier - 1 szklanka
masło - 25 dag
kakao - 4 łyżki
jajka - 5 szt.
proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
Sposób przygotowania:
Do chłodnej masy dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i żółtka, wymieszać. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywno ubitą pianę, połączyć z ciastem, delikatnie wymieszać. Foremki babeczek posmarować masłem, włożyć porcje ciasta. Foremki ułożyć na blaszce, włożyć do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i piec około 25 minut. ( Ciasto można przełożyć i upiec w foremkach na muffiny )
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.