Waniliowe muffinki z bakaliami
RenixxRodzaj posiłku: ciasta, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
jajka - 4 szt.
masło - 20 dag
cukier puder - 25 dag
śmietana 18% - 1/2 szklanki
serek homogenizowany - 25 dag
rodzynki - 5 dag
skórka pomarańczowa kandyzowana - 1-2 łyżka
posiekane orzechy - 5 dag
proszek do pieczenia - 1,5 łyżeczki
sól szczypta
Sposób przygotowania:
Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, dodać do ciasta, wsypać pokrojone orzechy, rodzynki i skórkę pomarańczową, delikatnie wymieszać. Foremki babeczek, posmarować tłuszczem lub wyłożyć papilotkami, napełnić ciastem do 2/3 wysokości. Piec do suchego patyczka około 40 minut w temp 180 stopni.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.