Marmurkowy sernik na zimno
RenixxRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, soja, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
serek mascarpone - 25 dag
galaretki agrestowe - 3 opakowania
galaretka brzoskwiniowa - 1,5 opakowania
cukier - 2-3 łyżki
borówka amerykańska - 1 szklanka
jeżyny - 0,5 szklanki
syrop z mięty - 2-3 łyżki
ciasteczka - 12 szt.
Dodatkowe informacje:
Sernik na zimno z delikatną nutką mięty jest pyszny i orzeźwiający. Rewelacyjnie smakuje w upalne dni.Sposób przygotowania:
Ser biały i serek mascarpone zmiksować z galaretką agrestową, podzielić na dwie części. Jedną część wymieszać z syropem miętowym i wyłożyć na ciasteczka do przygotowanej tortownicy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.