Tarta warzywna ze śledziami
RenixxRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
masło - 10 dag
żółtko - 1 szt.
śmietana gęsta - 2 łyżki
sól - szczypta
nadzienie:
marchewka - 1 szt.
brokuł - 0,5 szt.
seler - 0,5 szt.
kukurydza konserwowa - 0,5 szklanki
cukinia młoda - 1 szt.
jajka - 2 szt.
śmietanka 30% - 150 ml
sól - 2 szczypty
pieprz - 1 szczypta
mąka pszenna - 2 łyżeczki
dodatkowo:
śledzie matjas - 10 szt.
ser żółty - 4 plastry
Sposób przygotowania:
Na ostudzone ciasto wylać przygotowany farsz warzywny, największą tarte ozdobić wyciętą z cukinii różą. Ponownie włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiekać około 15-20 minut w temperaturze 190 stopni.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.