Trufelki czekoladowe w płatkach migdałowych
RenixxRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: nabiał, orzechy wszystkie, kakao, nabiał krowi
Składniki:
syrop klonowy - 100 ml
śmietanka kremowa - 150 ml
ziarenka z laski wanilii - 0,5 łyżeczki
czekolada deserowa - 20 dag
migdały płatki - 10 łyżek
aromat migdałowy - 0,5 łyżeczki
Dodatkowe informacje:
Trufelki czekoladowe otoczone migdałowymi płatkami smakują rewelacyjnie. Polecam.Sposób przygotowania:
Czekoladę deserową rozpuścić w kąpieli wodnej.
Z ostudzonej masy czekoladowej formować malutkie kuleczki i zanurzać w płynnej czekoladzie, obtaczać w posiekanych płatkach migdałowych i układać na tackę. Schłodzić w lodówce.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.