Precelki z kminkiem
RenixxRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, drożdże, żyto, nabiał krowi
Składniki:
masło - 10 dag
drożdże - 4-5 dag
mleko - 1 szklanka
kminek - 3 łyżki
sól - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Wyłożyć na stolnicę, podzielić na 15 części, z każdej części formować wałeczek i zwijać precel.
Układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, przykryć ściereczką, odłożyć do wyrośnięcia. Następnie posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać kminkiem. Piec około 10-15 minut w temp 180 stopni.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.