Pyszna tarta z musem truskawkowym
RenixxRodzaj posiłku: desery, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: miody, gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
żółtka - 2 szt.
zimne masło - 5 dag
cukier puder - 2 łyżki
miód - 1 łyżka
soda oczyszczona - 0,5 łyżeczki
Mus z truskawek:
truskawki bez szypułek - 0,5 kg
opcjonalnie cukier - do smaku
Pianka:
śmietanka kremówka - 0,5 szklanki
serek mascarpone - 10 dag
cukier puder - 2 łyżki
Dowolne owoce:
Sposób przygotowania:
Wylepić nim natłuszczoną formę do tarty (średnica 26 cm), nakłuć widelcem, upiec na złoty kolor w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Wystudzić.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.