Kolorowy torcik bez pieczenia
RenixxRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
kakao ciemne - 3 łyżki
mleko w proszku niegranulowane - 10 dag
herbatniki - 30 dag
cukier - 3 łyżki
cukier waniliowy - 2 łyżeczki
woda - 1/4 szklanki
Mus owocowy:
truskawki - 1/2 kg
galaretka truskawkowa - 1 szt.
cukier - 1-2 łyżka
Pianka owocowa:
śmietana kremówka - 150 ml
cukier puder - 1 łyżka
dżem truskawkowy - 1 łyżka
galaretka truskawkowa - 1 szt.
kakao gorzkie - 1 łyżeczka
kakao słodkie - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Galaretkę rozpuścić w 1/3 szklanki wrzącej wody, przestudzić. Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywno. następnie ciągle obijając dodawać stopniowo przestudzoną galaretkę i dżem. 3-4 łyżki ubitej pianki wymieszać z kakao, resztę wyłożyć na mus.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.