Sałatka z fasolki szparagowej
RenixxRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): afrykańska, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: strączkowe
Składniki:
śliwki suszone - 10 dag
jabłko - 1 szt.
szalotka - 2 szt.
cebula dymka ze szczypiorkiem - 2 szt.
ogórki kiszone - 2-3 szt.
oliwa - 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
Sposób przygotowania:
Jabłko i kiszone ogórki pokroić w słupki, razem wymieszać. Cebulki drobno posiekać.
Śliwki gdy są twarde namoczyć na 2 h, po czym pokroić na kawałki. Wszystkie składniki włożyć do miski, skropić oliwą, oprószyć solą i pieprzem, wymieszać.
Podawać do obiadu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.