
Cannelloni z mięsem i kapustą

Rodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, soja, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
makaron cannelloni - 250 g
kapusta biała - 1 kg
cebula - 1 szt.
ser żółty starty - 100 g
sos sojowy - do smaku
sól, pieprz - do smaku
olej - 3-4 łyżki
Sposób przygotowania:
Ugotowane mięso przemielić w maszynce. Drobno posiekaną cebulę zeszklić na oleju. Wszystkie składniki wymieszać i podsmażyć na patelni, przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Makaron cannelloni ugotować al'dente, zahartować zimną wodą. Rurki napełniać przygotowanym farszem, układać w posmarowanym tłuszczem żaroodpornym naczynia, polać sosem, posypać startym żółtym serem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Zapiekać w temp. 200 stopni około 10-15 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.