Sałatka z kalafiora i brokułów
RenixxRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
kalafior - 1 szt.
jajka ugotowane na twardo - 2 szt.
jogurt naturalny - 1/2 szklanki
śmietana gęsta - 1/2 szklanki
koperek siekany - 4-5 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
Sposób przygotowania:
Z jajek ugotowanych na twardo wyjąć żółtka, rozetrzeć z musztardą i odrobiną cukru, wymieszać ze śmietaną, koperkiem i jogurtem, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Sosem polać utarty kalafior i brokuł, posypać posiekanymi białkami z jajek.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.