
Makaron z warzywami i kiełbasą

Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Zawiera: gluten, mięso, strączkowe, pszenica, wieprzowina
Składniki:
mała cukinia - 1-2 szt.
kiełbasa cienka - 150-200 g
pomidory - 2-3 szt.
fasolka szparagowa - 150-200 g
czosnek - 2 ząbki
cebula - 1 szt.
olej - 1 łyżka
sól, pieprz, cukier - do smaku
koperek posiekany - trochę
Sposób przygotowania:
Następnie dodać obrane ze skórki pomidory, pokrojoną cukinię i kiełbasę, smażyć około 10-15 minut. Pod koniec wsypać pokrojoną fasolkę, przyprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i musztardą, wymieszać. Makaron ułożyć na talerze na wierzch wyłożyć warzywa z kiełbasą, posypać posiekanym koperkiem, podawać.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.