![Sos pomidorowo-jabłkowy](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2021-02/15197-photo-main.jpg)
Sos pomidorowo-jabłkowy
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: sosy
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
jabłka winne - 1/2 kg
masło - 1 łyżka
sól do smaku
cukier do smaku
Sposób przygotowania:
Następnie przetrzeć przez sito.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na cząstki, włożyć do naczynia, podlać odrobiną wody, rozgotować i zmiksować.
Przecier pomidorowy połączyć z przecierem z jabłek, dodać oliwę. Przyprawić do smaku solą i cukrem, wymieszać. Podawać do mięsa.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.