Gulasz z warzywami
RenixxRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, strączkowe, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
marchewka - 2 szt.
cebula - 1-2 szt.
mąka pszenna - 2-3 łyżki
ziele angielskie całe - 5 szt.
fasolka szparagowa - 20-30 dag
liść laurowy - 1 szt.
pieprz ziarnisty - 5 szt.
papryka słodka mielona - 2 łyżeczki
śmietanka - 1/2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Fasolkę szparagową ugotować na pół miękko w osolonej wodzie, odcedzić.
Na około 10 minut przed końcem gotowania do mięsa dodać śmietanę wymieszaną z mieloną papryką i wsypać fasolkę szparagową.
Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą w płynie.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.