Mini ptysie z masą z kaszy manny
RenixxRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 20 dag
masło - 5 dag
woda - 1 szklanka
cukier waniliowy - 2 łyżeczki
jajka - 4 szt.
proszek do pieczenia - 1/2 łyżeczki
sól do smaku
Masa:
mleko - 2 szklanki
budyń śmietankowy - 3 łyżki
cukier - 1/2 szklanki
aromat waniliowy - 1 łyżeczka
masło - 20 dag
sok z cytryny do smaku
barwnik spożywczy szczypta
lukier różowy - 1 opakowanie
czekolada deserowa - 5 dag
śmietana - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wymieszać ze śmietaną.
Zimne ptysie przełożyć masą, polukrować.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.