Kotlety schabowe z brokułami i serem
RenixxRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
ser żółty - 3 plastry
brokuł - 1/2 szt.
jajka - 2 szt.
czosnek - 1 ząbek
mąka pszenna - 3-4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia trochę
Sposób przygotowania:
Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.