Racuszki z rabarbarem, poziomkami i ananasem
RenixxRodzaj posiłku: śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
śmietana lub jogurt - 2 szklanki
jajka - 4 szt.
cukier waniliowy - 3 łyżeczki
proszek do pieczenia - 1,5 łyżeczki
cukier - 2 łyżki
poziomki - 10 dag
ananas z puszki - 10-20 dag
sól - 1/2 łyżeczki
cukier puder trochę
olej do smażenia trochę
Sposób przygotowania:
Łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany tłuszcz i rumienić z obu stron na złoty kolor. Rumiane placuszki osączyć na papierowym ręczniku i posypać cukrem pudrem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.