
Sałatka z marynowanymi patisonami i opieńkami

Rodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: jajka, strączkowe, grzyby
Składniki:
marchewka - 2 szt.
pietruszka (korzeń) - 1 szt.
seler - 0,5 szt.
jajka - 5 szt.
ogórki kiszone - 3-4 szt.
cebula mała - 0,5 szt.
kukurydza konserwowa - 2/3 szklanki
patisony marynowane - 0,5 szklanki
opieńki marynowane - 0,5-2/3 szklanki
majonez - 4-5 łyżki
sól, pieprz - do smaku
posiekany szczypior z cebuli - trochę
Sposób przygotowania:
Po ugotowaniu wystudzić, obrać i pokroić w drobną kostkę. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę (warzywa i jajka kroję na sitku do warzyw). Ogórki kiszone, patisony i opieńki pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać. Groszek i kukurydzę osączyć na sitku. Wszystkie składniki przełożyć do dużej miski. Dodać majonez, sól i pieprz do smaku.
Dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę, aby smaki się przegryzły.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.