Kakowa kostka z bitą śmietaną
RenixxRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
cukier puder - 30 dag
masło - 15 dag
jajka - 4 szt.
mleko - 1 szklanka
kakao - 3 łyżki
Dodatkowo
śmietanka kremowa - 1 szklanka
cukier wanilinowy - 1 łyżka
cukier puder - 5-7 dag
Dodatkowe informacje:
Kostka kakaowa z bitą śmietaną jest lekka i bardzo smaczna. Ilość śmietany dajemy według własnego uznania.Sposób przygotowania:
Po ostudzeniu pokroić na kwadraty. Schłodzoną śmietanę z cukrem waniliowym i cukrem pudrem ubić na sztywno. Przełożyć do rękawa cukierniczego i na każdy kwadrat ciasta wycisnąć stożek ze śmietany.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.