Rolada z białek z serem twarogowym
RenixxRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka tortowa - 1 + 1/2 szklanki
olej - 1/2 szklanki
cukier - 1/2 szklanki
mleko - 1/4 szklanki
sól szczypta
proszek do pieczenia - 1/2 łyżeczki
cukier waniliowy - 2 łyżeczki
śmietanka kremowa - 1/2 szklanki
galaretka agrestowa - 1 opakowanie
żelatyna - 2 łyżki
cukier puder - 2 łyżki
galaretka czerwona - 1/2 szt.
likier biały - 1 opakowanie
Sposób przygotowania:
Piec w temp 180 stopni około 15-20 minut.
Upieczone jeszcze ciepłe ciasto wyłożyć na wilgotną ściereczkę i zwinąć w rulon.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.