Sałatka ryżowa z pieczarkami
RenixxRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: jajka
Składniki:
jajka ugotowane na twardo - 5 szt.
rzodkiewka - 0,5 pęku
cebula dymka - 1 pęk
majonez light - 0,5-1 szklanki
szczypiorek siekany - 2 łyżki
sól, pieprz, cukier do smaku
Dodatkowe informacje:
Bardzo smaczna i łatwa do przygotowania sałatka z ryżu i pieczarek.Podawać z dodatkiem wędliny.
Sposób przygotowania:
Umytą rzodkiewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub drobno posiekać.
Pieczarki i jajka pokroić w drobną kosteczkę. Cebulę drobno posiekać razem ze szczypiorem. Wszystkie przygotowane składniki połączyć z ryżem, dodać majonez, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, wymieszać.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.