Ryż z warzywami i pieczarkami
RenixxRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, soja, nabiał krowi
Składniki:
pieczarki - 40 dag
cebula - 1-2 szt.
papryka - 1 szt.
kukurydza konserwowa - 1 szklanka
marchewka ugotowana - 1 szt.
przyprawa do zup lub sos sojowy do smaku
posiekana natka pietruszki trochę
oliwa - 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Na oliwie zeszklić drobno posiekaną cebulę, dodać pokrojone pieczarki i paprykę, smażyć do odparowania płynu. Następnie wlać śmietankę wsypać osączoną z zalewy kukurydzę, dodać pokrojoną w kostkę ugotowaną marchewkę, wymieszać, przyprawić do smaku.
Ryż wyłożyć na talerze, nałożyć warzywa, posypać natką pietruszki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.