Sos curry z jajkami
RenixxRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka - 2 łyżki
curry - 2 łyżeczki
mleko - 2 szklanki
ser żółty starty - 10-15 dag
sól, pieprz do smaku
ryż - 20 dag
Dodatkowe informacje:
Jajka w sosie podawać na ciepło.Sposób przygotowania:
Masło stopić, wymieszać z mąką, dodać przyprawę curry, mieszając dolewać stopniowo gorące mleko, zagotować, odstawić, wymieszać z serem.
Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Przygotowane jajka i ryż, ułożyć na talerzach, zalać sosem. Podawać z pokrojonymi pomidorami.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.