Bułeczki marchewkowo-cytrynowe z sezamem
RenixxRodzaj posiłku: pieczywo, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, strączkowe, sezam, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
cukier puder - 0,5 szklanki
purée z ugotowanej marchewki - 1 szklanka
masło - 10 dag
jajko - 1 szt.
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
otarta skórka z cytryny - 1 łyżeczka
Dodatkowo:
sezam biały i czarny - trochę
jajko - 1 szt.
cukier waniliowy - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Mokre i suche składniki razem połączyć, dodać otartą skórkę z cytryny, wymieszać na jednolitą masę. Miskę z ciastem przykryć i włożyć do lodówki na 1 godzinę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.