Babeczki kokosowe
RenixxRodzaj posiłku: ciasta, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
masło - 20 dag
cukier puder - 10 dag
wiórki kokosowe - 1/2 szklanki
żółtka - 3 szt.
proszek do pieczenia - 1/2 łyżeczki
Krem
śmietana 36% - 200 ml
serek mascarpone - 10 dag
cukier puder - 10 dag
Dodatkowe informacje:
Babeczki można napełnić dowolnym kremem, czekoladą lub owocami.Sposób przygotowania:
Krem
Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i serkiem mascarpone.
Po upieczeniu i ostudzeniu babeczki napełnić kremem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.