Kapusta czerwona z cykorią i rodzynkami
RenixxRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: cytrusy
Składniki:
cykoria sałatkowa - 1 szt.
jabłka - 2 szt.
cebula - 1 szt.
rodzynki - 1/2 szklanki
szczypiorek siekany - 2 łyżki
sok z cytryny - 1-2 łyżka
musztarda - 1-2 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Zimną kapustę wymieszać z pozostałymi warzywami i jabłkiem, dodać posiekany szczypiorek, posypać rodzynkami. Oliwę wymieszać z sokiem cytryny, musztardą, solą i pieprzem. Tak przygotowany sos połączyć z sałatką, wymieszać. Podawać do dania z mięsem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.