Babeczki z musem truskawkowym
RenixxRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka krupczatka - 1 szklanka
cukier puder - 10 dag
proszek do pieczenia - 0,5 łyżeczki
żółtko - 1 szt.
jajko - 1 szt.
cukier waniliowy - 1 łyżeczka
otarta skórka z pomarańczy - 0,5 łyżeczki
masło - 20 dag
truskawki - 0,5 kg
cukier - 1-2 łyżka
galaretka truskawkowa - 1 opakowanie
Dodatkowo:
śmietana kremowa 30% lub 36% - 0,5 szklanki
cukier puder - 1 łyżka
opcjonalnie śmietan fix - 1 opakowanie
Sposób przygotowania:
Umyte i oczyszczone z szypułek truskawki rozgotować w kilku łyżkach wody z cukrem. Wsypać galaretkę w proszku, zmiksować, odłożyć do stężenia.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.