![Zupa z pomidorami i groszkiem ptysiowym](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2021-02/15196-photo-main.jpg)
Zupa z pomidorami i groszkiem ptysiowym
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
marchewka - 3 szt.
seler korzeniowy - 1 szt.
cebula - 1 szt.
ziemniaki - 4 szt.
posiekana natka pietruszki trochę
sól do smaku
pieprz ziołowy do smaku
Sposób przygotowania:
Pomidory sparzyć, wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić w kostkę, połączyć z zupą, zagotować.
Dodać masło i drobno posiekaną natkę pietruszki.
Przyprawić do smaku solą i pieprzem ziołowym. Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.