Pizza z polędwicą i tuńczykiem
RenixxRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): włoska
Użyte składniki: ryby i owoce morza,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 25 dag
jajko - 1 szt.
masło - 2 łyżki
drożdże - 2 + 1/2 dag
mleko - 100 ml
woda ciepła - 50 ml
sól - 1/2 łyżeczki
cukier - 1 łyżeczka
ogórek świeży - 1 szt.
polędwica - 10 plastrów
tuńczyk w sosie własnym - 1/3 trochę
kukurydza konserwowa - 4 łyżki
ser żółty - 15 dag
cebula - 1/2 szt.
zioła prowansalskie - 1 łyżka
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.