
Pączki z powidłami i kakao

Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, drożdże, kakao, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 3 szklanki
drożdże świeże - 40 g
żółtka - 4 szt.
cukier - 50 g
mleko ciepłe - 1 szklanka
olej - 2 łyżki
cukier wanilinowy - 1 łyżka
spirytus lub ocet - 1-2 łyżka
Lukier:
cukier puder - 0,5 szklanki
sok z cytryny - 1 łyżka
sok z buraka czerwonego lub barwnik spożywczy kilka kropel
Pozostałe składniki:
powidła śliwkowe - 1-1,5 szklanki
kakao słodkie (lub tabliczka rozpuszczonej czekolady) - 2 łyżki
olej do głębokiego smażenia - trochę
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.