Kotleciki mielone z włoską kapustą
RenixxRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Zawiera: gluten, jajka, mięso, soja, drożdże, pszenica, wieprzowina
Składniki:
cebula - 1 szt.
kapusta włoska (mała) - 0,5 szt.
bułka kajzerka namoczona w mleku - 1 szt.
jajka - 2 szt.
marchewka ugotowana średnia - 1 szt.
pieprz, sól - do smaku
sos sojowy lub przyprawa do mielonego mięsa - do smaku
bułka tarta - trochę
olej do smażenia - trochę
Sposób przygotowania:
Przyprawić do smaku solą, pieprzem, zmiażdżonym czosnkiem i przyprawą do mięsa lub sosem sojowym. Wszystko dokładnie wymieszać. Z tak przygotowanej masy mięsnej, rękami formować klopsiki, obtaczać w bułce tartej. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.