
Sałata z szynką, jajkami i ogórkiem

Rodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, jajka, mięso, cytrusy, drób, nabiał krowi
Składniki:
ogórek świeży - 1 szt.
ser żółty starty - 3-4 łyżki
szynka - 100 g
sok z cytryny - 1-2 łyżeczka
jajka - 1 szt.
majonez - 2 łyżki
sól, pieprz - do smaku
Sposób przygotowania:
Jajka ugotowane na twardo obrać i pokroić na kawałki. Ogórek obrać, pokroić w półplasterki. Szynkę pokroić. Wszystkie składniki wyłożyć na sałatę, oprószyć solą i pieprzem, delikatnie wymieszać. Na wierzchu ułożyć stożki z majonezu i ozdobić według uznania.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.