Krokiety z ziemniaczano-serowym nadzieniem
RenixxRodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, jęczmień, nabiał krowi
Składniki:
mąka tortowa - 1,5 szklanki
mleko - 0,5 szklanki
woda - 0,5 szklanki
jajka - 2 szt.
młody jęczmień sproszkowany - 2 łyżeczki
olej - 2 łyżki
sól - szczypta
Nadzienie:
ziemniaki ugotowane - 70 dag
cebula - 1 szt.
szczypiorek posiekany - 2 łyżki
pomidory suszone - 2 szt.
olej - 1 łyżka
sól i pieprz - do smaku
Dodatkowo:
jajko - 1 szt.
bułka tarta - trochę
olej do smażenia - trochę
Dodatkowe informacje:
Krokiety podawać z sosem pieczarkowym lub grzybowym.Sposób przygotowania:
Na patelni z rozgrzanym olejem podsmażyć drobno posiekaną cebulę, ostudzić.
Ugotowane ziemniaki dokładnie ubić tłuczkiem lub przecisnąć przez praskę dodać cebulę, pokruszony ser, pokrojone w kosteczkę suszone pomidory i posiekany szczypior. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.