Kotleciki mielone z czerwoną soczewicą
RenixxRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, jajka, mięso, strączkowe, pszenica, wieprzowina
Składniki:
soczewica czerwona - 1/2 szklanki
czosnek - 2 ząbki
marchewka - 1 szt.
cebula czerwona - 1 szt.
jajko - 1 szt.
przyprawa do mięsa mielonego - 1 łyżeczka
bułka kajzerka - 1 szt.
bułka tarta - 1/2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia trochę
Sposób przygotowania:
Soczewicę umyć, zamoczyć na 1 godzinę, ugotować w wodzie z dodatkiem odrobiny soli, osaczyć, ostudzić.
Marchew obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i razem z posiekaną cebulą i czosnkiem podsmażyć na łyżce oleju
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.