
Leniwe kluseczki ze szpinakiem

Rodzaj posiłku: danie główne, desery
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
szpinak mrożony w kulkach - 50-70 g
jajko - 1 szt.
mąka pszenna - 100 g
mąka ziemniaczana - 1 łyżka
ekstrakt z wanilii - 1 łyżeczka
masło - 2 łyżki
bułka tarta - 1 łyżka
cukier - do smaku
Sposób przygotowania:
Stolnicę posypać mąką, podzielić ciasto na części i uformować wałeczki o grubości około 2 cm. Lekko je spłaszczyć i pokroić pod skosem na małe kluseczki. W dużym garnku zagotować osoloną wodę. Wrzucać partiami kluseczki i gotować 1-2 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Wyjmować łyżką cedzakową. Podawać okraszone palonym masłem z bułką tartą i cukrem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.