Korzenne muszelki z mascarpone
RenixxRodzaj posiłku: ciasta, desery, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: miody, gluten, nabiał, jajka, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
cukier puder - 2 łyżki
kakao - 2 łyżki
jajko - 1 szt.
miód prawdziwy - 0,5 szklanki
masło - 5 dag
przyprawa do piernika - 2 łyżki
śmietana gęsta - 2-3 łyżki
proszek do pieczenia - 0,5 łyżeczki
soda oczyszczona - 0,5 łyżeczki
śmietana kremowa 30% lub 36% - 250 ml
serek mascarpone - 250 ml
cukier puder - 2 łyżki
aromat waniliowy - do smaku
Pozostałe składniki:
czekolada deserowa - 10 dag
cukier puder - trochę
dekoracje świąteczne - trochę
Sposób przygotowania:
Zagnieść ciasto, zawinąć w folię i pozostawić na 15-20 minut
Upieczone ciasteczka ostudzić i wyjąć z foremek.
Zimną śmietanę ubić dodając pod koniec cukier puder i aromat. Następnie zmniejszyć obroty miksera i na najniższych połączyć z serkiem mascarpone.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.