
Makaron penne z warzywami i żółtym serem

Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska, włoska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, strączkowe, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
pomidorki koktajlowe - 400 g
fasola szparagowa - 100-150 g
papryka - 1 szt.
cukinia (mała) - 1 szt.
posiekany szczypior z cebuli - 2-3 łyżki
posiekane świeże oregano - 1 łyżka
żółty ser starty - trochę
pieprz, sól - do smaku
Sposób przygotowania:
Po 10 minutach dodać umyte i pokrojone małe pomidory. Dusić jeszcze około 5 min. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ugotowany makaron odcedzić i gorący wymieszać z podsmażonymi warzywami i fasolą oraz posiekaną zieloną cebulką. Podawać posypane żółtym serem i ozdobione listkami oregano lub bazylii.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.