Składniki:
liście laurowe - 2 szt.
angielskie ziele całe - 3-4 szt.
ziemniaki - 2 szt.
marchewka - 1 szt.
pietruszka - 1/2 szt.
soczewica zielona - 1/3 szklanki
mąka pszenna - 1,5 łyżki
smalec lub olej - 2 łyżki
sól, pieprz, sos sojowy do smaku
posiekana natka pietruszki trochę
Dodatkowe informacje:
Zupa warzywna z soczewicą i mięsem to propozycja na bardzo smaczne i sycące, jesienne danie. Polecam.Sposób przygotowania:
Miękkie mięso wyjąć z wywaru, odłożyć. Warzywa obrać, ziemniaki pokroić w kostkę. Marchew, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Soczewicę namoczyć na 2 godziny. Do garnka z rosołem wsypać przygotowane warzywa i osączoną soczewicę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.