Zupa z suszonych jabłek
RenixxRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mleko - 3 szklanki
mąka - 2 łyżki
cukier - 4-5 łyżki
cukier waniliowy - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Żółtka z cukrem utrzeć do białości.
Mąkę wymieszać w małej ilości zimnego mleka. Resztę mleka zagotować, wlać rozmieszaną mąkę z zimnym mlekiem, mieszając zagotować.
Zagęszczone mleko połączyć z żółtkami, przecierem jabłkowym i cukrem waniliowym.
Podgrzewać przez chwilę mieszając ( nie gotować ). Podawać z grzankami.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.